Asya borsaları coştu: ABD-Çin anlaşması piyasaları uçurdu! (14 Mayıs 2025)

Asya Borsalarında Durum Ne? Çin’in Planı Ne Olacak?

Küresel piyasalarda ABD ile Çin arasındaki karşılıklı gümrük vergisi indirme kararının iyimserliği desteklemesi devam ederken, yatırımcılar hala tarifelerin ekonomik etkileri konusundaki belirsizliklerle uğraşıyor.

Japonya’da açıklanan verilere göre Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), aylık bazda beklentilerin altında kalarak yüzde 0,2 arttı; yıllık bazda ise yüzde 2,4 artarak tahminlere paralel gerçekleşti.

Hindistan ile Pakistan arasındaki ateşkes gelişmeleri yakından takip edilirken, Hindistan hükümeti ABD Başkanı Donald Trump’ın Cammu Keşmir konusundaki açıklamalarına tepki göstererek, konunun Pakistan ve Hindistan arasında ele alınması gerektiğini vurguladı.

Bu gelişmelerle Japonya’da Nikkei 225 endeksi 38.130 puandan yüzde 0,1 düşüş yaşadı. Güney Kore’de Kospi endeksi ise 2.641 puandan yüzde 1,2 artarak kapandı.

Şu anda Hong Kong’da Hang Seng endeksi 23.560 puandan yüzde 2 yükseldi, Çin’de ise Şanghay bileşik endeksi 3.399 puandan yüzde 0,7 değer kazanarak işlem görüyor. Hindistan’da Sensex endeksi ise önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artarak 81.289 puanda seyrediyor.

Asya Borsaları Durumunda Değişiklik: Çin’in Sonraki Adımı (13 Mayıs 2025)

Related Posts

Nebati’nin kardeşinden Mehmet Şimşek’e yaylım ateşi: Üretimi Çin’e taşıdık

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi Seyidullah Nebati, yüksek faiz oranlarına sert tepki gösterdi. “Bu ortamda yatırım yapılamaz” diyen Nebati, üretimin bir kısmını Çin’e kaydırdıklarını açıkladı.

Kamu kurum ve kuruluşların düzenlemesinde değişiklik

Kamu kurum ve kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50’sinden fazlasına sahip oldukları şirketlerin hazine garantisi olmaksızın, hibe hariç dış imkan sağlamasına ilişkin usul ve esaslarda düzenlemeye gidildi.

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.