Erdoğan, Özel ve Bahçeli Meclis resepsiyonuna katılmadı

TBMM’nin Açılışının 105. Yılında Meclis’te Resepsiyon Düzenlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yılı dolayısıyla Meclis’te düzenlenen resepsiyona, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ve MHP lideri Devlet Bahçeli katılmadı. Kabineden sadece Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz resepsiyonda yer aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti milletvekilleri, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ve MHP milletvekilleri, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Oruç ile DEM Parti milletvekilleri ise resepsiyona katılan diğer isimler arasındaydı.

‘F-16 Süreci Hala Devam Ediyor’

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Eurofighter Typhoon savaş uçağı tedarik süreciyle ilgili şunları söyledi: “Şu anda kesin bir şey yok. Süreç her şeyiyle aynen devam ediyor. Bizim işimiz Almanya ile değil İngiltere ile. Önümüzdeki dönemde göreceğiz. Bizde her şey aynı başladığı gibi ve planladığımız gibi devam ediyor.” Ayrıca F-35 konusunda ABD’ye yapılan ziyaretlerde olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Güler, konunun temaslar sonrasında görüşüleceğini ifade etti. Güler, “F-16 süreci de hala devam ediyor” dedi. Terörsüz Türkiye konusunda, silahların nasıl bırakılacağı konusunda ise Güler, “Daha önceki şartlar geçerli. Feshedeceksin. Silahlarını teslim edeceksin. Teslim olacaksın. Üç tane şart var” şeklinde konuştu.

‘Kendi Kafalarına Göre Meclis’i Yönetemezler’

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararının hüküm kısmının Genel Kurul’da okutulmasıyla ilgili tartışmaları şu sözlerle açıkladı: “Bütün görüşlerimi geçen hafta yazılı olarak ifade ettim. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanvekilleri aslında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı adına Meclis’i yönetirler ve nasıl yönetecekleri de iç tüzükle çok detaylı şekilde belirtilmiştir. Meclis Başkanı da Başkanvekilleri de kendi kafalarına göre Meclis’i yönetemez. Bunun kuralı var, bunun iç tüzükte belirtilen şeyleri var. Özellikle Meclis Başkanı adına gönderilecek metinler ilgili iç tüzük maddesi gereğince Meclis’e gönderilir. Eğer böyle bir madde gönderilmemişse, o gün özel bir gündemle toplanmış olan bir Meclis’te zaten oturum bitmiştir. Dolayısıyla böyle bir hükmün orada okutulması yok hükmündedir. Önümüze bakacağız ve gerekli adımları atacağız.”

Related Posts

Ümit Özdağ: Nüfusu artırmak istiyorsan eğitimi düzelt

3.5 aydır tutuklu Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Türkiye’nin azalan nüfusunu artırmak için önerilerde bulundu.

Netanyahu’nun askeri danışmanı: Suriye’deki Dürzileri biz silahlandırdık

Eski İsrail cumhurbaşkanlarının askeri sekreterliğini ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun askeri danışmanlığını yapan Hasson, İsrail yönetiminin Suriye’deki Dürzilere silah göndererek ülkede istikrarın sağlanamaması ve yeni bir iç savaş çıkması için çaba sarf ettiğini ifade etti.

Özgür Özel’den Türkiye’yi ayağa kaldıracak suikast iddiası

Özel, Sırrı Süreyya Önder için AKM’de düzenlenen tören sonrası saldırıya uğramasıyla ilgili sert konuştu. CHP lideri ayrıca tutuklu bulunan İmamoğlu’yla ilgili suikast talimatı verildiğini iddia etti.

47 ilde FETÖ operasyonu: 208 kişi yakalandı.

47 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonda 208 kişi yakalandı.

Dağıstan’da polise silahlı saldırı: 3 ölü, 4 yaralı

Rusya’ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Mahaçkale’de polise silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 3 polis hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Yetkililer, saldırganların trafik polislerinin bulundukları aracı durdurmaya çalıştığı …

CHP’li Özçağdaş’tan iktidara ‘aykırı atama’ tepkisi: ‘Yeni düzenlemeyi yapın!’

CHP’li Suat Özçağdaş, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği KHK ile rektör atama düzenlemesine ilişkin TBMM’ye yeniden konuya ilişkin kanun yapılması için verilen 12 ay sürenin 11 ayının dolduğunu hatırlattı. Özçağdaş, “26 Temmuz 2024’te 11 üniversite, Ağustos’ta 13 üniversite, 21 Eylül’de altı üniversite, 21 Aralık’ta 14 üniversite, 10 Nisan’da 13 üniversite olmak üzere beş farklı kararname ile toplam 56 üniversiteye eski yöntemle rektör atandı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir