Konya’nın Soğuk Baklavası Yazın Vazgeçilmezi

Konya’da Yaz Mevsimine Özel Soğuk Baklava Lezzeti

Konya’da tatlı ustaları tarafından yaz mevsimine özgü hazırlanan soğuk baklava, sıcak havada serinlemek isteyenlerin favorisi haline geldi.

Sıcak havalarda tercih edilen bu lezzet, ince ince açılan hamurun içine fıstık, ceviz ve süt karışımı ile hazırlanıyor. Tereyağı sürülü tepsilerde odun ateşinde pişirilen soğuk baklava, yağ ve şeker oranı düşük, şerbeti sütle yapılan özel bir lezzet sunuyor. Üzerine kakao ve çikolata tozu serpilerek servis ediliyor.

Popülerlik Hızla Artıyor

Konyalı tatlı ustası İbrahim Taşdemir, son 5-6 yıldır soğuk baklavanın popülerliğinin hızla arttığını belirtiyor. Taşdemir, “Doğuda başlayan bu lezzet, zamanla Batı bölgelerine de yayıldı. Yaz aylarında tercih edilen soğuk baklava, katmanlı yapısı ve yoğun süt aroması ile dikkat çekiyor. Kaliteli malzemelerle hazırlanan bu lezzet, müşteriler tarafından sıcak günlerde tercih ediliyor” diyor.

Soğuk baklavanın hazırlanış sürecinde kaliteli süt ve malzemelerin kullanılmasına özen gösteriliyor. Taşdemir, “Günlük üretim yapılan ve hijyen kurallarına uygun olan yerlerden alınan soğuk baklava, sağlıklı bir tercih olacaktır. Gıda zehirlenmesi riskini en aza indirmek için sütün kalitesine ve üretim şartlarına dikkat edilmelidir” uyarısında bulunuyor.

Geleneksel Pişirme Tekniği:

İnce işlenmiş hamurların kat kat döşendiği soğuk baklava, özel fırınlarda pişirilerek servise sunuluyor. Taşdemir, kara fırının bu lezzete ayrı bir tat kazandırdığını belirtiyor. Odun ateşinde pişirilen baklavaların, fırının kendine özgü dokusunu alarak eşsiz bir lezzet oluşturduğunu ifade ediyor. Kara fırında pişen her şeyin ayrı bir lezzet kattığını belirten Taşdemir, bu eşsiz tatların yenmesini ve hazırlanmasını keyifle izlediğini sözlerine ekliyor. – Konya

Related Posts

Galatasaray ve Türk sporuna adanan hayat: Ali Sami Yen, vefatının 74. yılında anıldı

Galatasaray Kulübü’nün kurucusu Ali Sami Yen, vefatının 74. yılında anıldı.

Yemeği pahalı bulup polisi aradı

Frankonya’daki halk festivalinde sosisli sandviç fiyatını pahalı bulan 18 yaşındaki genç, acil yardım hattını defalarca arayarak polisi devreye soktu. Şimdi ise hakkındaki ceza davasıyla uğraşıyor…

Aydın’da Yeni Sosyal Yaşam Alanları: Mimar Sinan Parkı ve Aydın Tekstil Park

Başkan Özlem Çerçioğlu’nun şehre kazandırdığı Mimar Sinan Parkı ve Aydın Tekstil Park, Aydın’da sosyal yaşamın merkezi haline geldi. Parklar, dinlenme ve etkinlikler için on binlerce vatandaşa hizmet veriyor.

Hatay’da Yeni Yol Açılışıyla Bölgedeki Mesafe Kısaldı

Hatay’da Serinyol-Madenli yolu tamamlanarak hizmete açıldı. Yol, Antakya ile Arsuz arasındaki mesafeyi 76 kilometreden 55 kilometreye düşürerek bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Zeydan Karalar’dan Gazze çağrısı

Tutuklu bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze’ye gönderilmesi planlanan insani yardımın hızlandırılması çağrısında bulundu. Karalar, “Her gün televizyon izlerken Gazze’nin ve Gazzelilerin durumunu görünce içim parçalanıyor” ifadelerini kullandı.

Orman yangınlarında en büyük kayıp İzmir’de: 20 bin hektar yok oldu

2025 yılında Türkiye’de orman yangınlarından etkilenen alanın en az 41.458 hektar olduğu tahmin ediliyor. En büyük kaybı yaşayan il 20.391 hektarla İzmir olurken, bazı illerdeki yangınlara dair net veriler henüz paylaşılmadı.