Yurt dışından gelen ürünlerde sağlık riski: Bakanlık harekete geçti

Yurt Dışından Alınan Ürünler Tüketici Sağlığını Tehdit Ediyor

Son günlerde, yurt dışından satın alınan ürünlerin tüketici sağlığı ve güvenliğini tehdit ettiğine dair haberler, ulusal ve uluslararası basında sıkça yer almaya başladı.

Avrupa Birliği (AB), Kore ve İskandinav ülkeleri tarafından gerçekleştirilen laboratuvar testlerinde, e-ticaret platformlarında satılan bazı ürünlerde ciddi güvenlik riskleri tespit edildi. Farklı ürün gruplarından alınan numunelerin çoğunluğunun ürün güvenliği standartlarını karşılamadığı belirlendi.

Özellikle konfeksiyon, ayakkabı, deri ve çocuk kategorilerindeki birçok üründe yüksek oranda kanserojen ve toksik madde bulunması, Türk tüketicileri arasında endişeye neden oldu.

Türkiye’deki e-ticaret siteleri, pazar yerleri ve mağazalar, güvenli satış yapabilmek için sıkı denetimlere tabi tutulmaktadır. Ancak yurt dışından ithal edilen bazı ürünler, risk taşımasına rağmen Türkiye pazarına giriş yapabilmektedir.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Artan yurt dışı e-ticaret platformlarından yapılan alışverişler ve ürün güvenliği endişeleri, Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Bakanlık, ürün güvenliği konusunda diğer kurumlarla beraber analiz ve test süreçlerini titizlikle takip etmektedir.

Bakanlık tarafından ilk etapta oyuncak ve bebek ürünleri ile ayakkabı, tekstil ve deri ürünleri gibi yüksek riskli kategorilerde güvenlik testleri başlatıldı.

AB uygulamalarında olduğu gibi elde edilen test sonuçları değerlendirilerek ek tedbirler alınacak ve risk taşıyan ürünler için ek testler istenecektir.

Tüm ürünlerin halk sağlığını tehdit etmeyecek şekilde üretilmesi ve standartlara uygun olması gerektiği unutulmamalıdır.

Related Posts

Tuşba’da Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu

Van’ın Tuşba ilçesinde bir iş yerinde çıkan yangın, çevre sakinlerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında can kaybı olmazken, maddi hasar oluştu.

Muğla’yı Ziyaret Eden Yabancı Turist Sayısı Düştü

Muğla’ya gelen yabancı turist sayısı 2025’in ilk 6 ayında %5 azaldı, en büyük düşüş İngilizlerde.

Seyahat Acentaları Birliği’nden Schengen vizesi açıklaması: “Asıl sorun randevularda!”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Avrupa Komisyonu’nun 15 Temmuz 2025 tarihli uygulama kararının ardından yaptığı değerlendirmede, son iki yıldır vize sorunları konusunda ciddi bir mesai …

Trump sabitcoin tasarısı “GENIUS”ı imzaladı: ABD’yi dünyanın kripto başkenti yaptık

Trump sabitcoin tasarısı “GENIUS”ı imzaladı: ABD’yi dünyanın kripto başkenti yaptık

Cizre’de Termometreler 47 Dereceyi Gösterdi

Cizre’de sıcak hava nedeniyle vatandaşlar evlerinde kalıyor, esnaf yüksek elektrik faturalarıyla mücadele ediyor.

İşsizlik Fonu’na düzenleme: Yüzde 50’ye çıkarıldı

İşsizlik Sigortası Fonu’nun kullanımıyla ilgili değişiklik kararı Resmi Gazete’nin 14 Temmuz tarihli sayısında yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla fondan elde edilecek primlerdeki kullanım oranı değişti. FONUN KULLANIM ORANI ARTTI Kurulan İşsizlik …