TÜİK açıkladı: En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu!

Bir Aylık Dönemde En Yüksek Reel Getiri Külçe Altında Yakalanmış

Aylık bazda en yüksek reel getiri elde eden yatırım aracı külçe altın oldu. ÜFE’ye göre yüzde 8,80, TÜFE’ye göre ise yüzde 8,54 ile külçe altın en çok kazandıran yatırım aracı olarak öne çıktı.

En çok Kazandıran ve Kaybettiren Yatırım Aracı Belli Oldu

TÜİK’in verilerine göre, Yİ-ÜFE’ye göre Euro yüzde 4,07, brüt mevduat faizi ise yüzde 0,44 oranında reel getiri sağladı. Ancak Amerikan Doları yüzde 0,03, DİBS yüzde 7,39 ve BIST 100 endeksi yüzde 9,93 kayıp yaşattı. TÜFE’ye göre ise Euro yüzde 3,83, brüt mevduat faizi yüzde 0,20 kazandırırken; Amerikan Doları yüzde 0,26, DİBS yüzde 7,60 ve BIST 100 endeksi yüzde 10,14 oranında yatırımcısına zarar ettirdi.

Üç aylık dönemde külçe altın, Yİ-ÜFE’ye göre yüzde 20,83, TÜFE’ye göre ise yüzde 19,69 oranında yatırımcısına en yüksek reel kazancı sağlayan araç oldu. Bu süre zarfında ise BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE’ye göre yüzde 12,26, TÜFE’ye göre ise yüzde 13,09 oranında en çok kaybettiren yatırım aracı olarak öne çıktı.

Altı Aylık Dönemin Şampiyonu Külçe Altın

Altı aylık dönemde en fazla reel getiri sağlayan yatırım aracı yine külçe altın oldu. Yİ-ÜFE’ye göre yüzde 18,15, TÜFE’ye göre ise yüzde 12,36 oranında getiri sağlayan külçe altın, BIST 100 endeksi karşısında en dikkat çekici performansı sergiledi.

Yıllık bazda incelendiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE’ye göre yüzde 31,17, TÜFE’ye göre ise yüzde 16,55 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı olarak öne çıktı.

Yıllık değerlendirmede, brüt mevduat faizi Yİ-ÜFE’ye göre yüzde 16,26, Euro ise yüzde 0,90 oranında reel kazanç sağladı. Ancak DİBS yüzde 0,91, Amerikan Doları yüzde 3,80 ve BIST 100 endeksi yüzde 20,29 oranında yatırımcısına kayıp yaşattı. TÜFE ile hesaplandığında ise brüt mevduat faizi yüzde 3,31 kazandırırken; Euro yüzde 10,34, DİBS yüzde 11,95, Amerikan Doları yüzde 14,51 ve BIST 100 endeksi yüzde 29,17 oranında yatırımcısına zarar ettirdi.

Related Posts

Kamu kurum ve kuruluşların düzenlemesinde değişiklik

Kamu kurum ve kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50’sinden fazlasına sahip oldukları şirketlerin hazine garantisi olmaksızın, hibe hariç dış imkan sağlamasına ilişkin usul ve esaslarda düzenlemeye gidildi.

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.