Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA bile bozuluyor

Yaz Aylarında Cildinizi Doğru Koruyun

Hepimiz yaz aylarında güneşin tadını çıkarmak ve bronz bir tene sahip olmak isteriz. Ancak bu hedefe ulaşırken doğru adımları atmamız çok önemlidir. Yaz gelmeden cildimizi güneşe hazırlamak için bronzlaştırma yöntemlerine başvurmak yaygın bir hatadır. Oysa en doğru yol, cildimizi koruyarak güneşin keyfini çıkarmaktır. Cilt tipinize uygun bir güneş kremi kullanarak sağlıklı bir bronzluk elde edebilirsiniz.

Güneş ışınlarıyla temas sonucu cildinizde oluşan bir yanık bile zararlı olabilirken, suni bronzluk cildiniz için daha büyük riskler taşır. Cilt koyulaştıkça, melanin üretimi artar ve bu da UV ışınlarına karşı bir savunma mekanizması olarak ortaya çıkar. Ancak bu doğal koruyucu mekanizma yeterli değildir ve cildinizde hasar oluşabilir.

Dermatologlar, her gün en az 30 SPF koruma sağlayan güneş kremlerinin kullanılmasını önermektedir. Uzun vadede UV maruziyeti, cilt kanserine neden olabilen DNA mutasyonlarına yol açabilir. Bu nedenle cildinizi korumak önemlidir.

Bronzluk hoş bir görüntü olabilir ancak kırışıklıklar, lekeler ve cilt kanseri riski gibi olumsuz sonuçları da beraberinde getirebilir. Bu nedenle yaz aylarında güneşlenirken doğru koruma tedbirlerini almanız önemlidir. Doktorunuza danışarak cildiniz için en uygun koruyucu ürünü seçebilir ve cildinizi sağlıklı bir şekilde bronzlaştırabilirsiniz.

Related Posts

Kabuğunu limonla kaynatıp içen yaşadı: Kolesterolden eser kalmayacak

Uzmanlara göre, bu karışım kolesterolü dengelemek isteyenlerin yeni gözdesi oldu. Kabuğunu limonla kaynatıp içmeniz yetiyor…

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Vücudunuz paslanmasın

Hızlı yaşlanmanın gizli nedenlerinden biri olan oksidatif stresin hücrelere hasar verip, vücudu adeta paslandırdığını belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, bu sorunla başa çıkma yollarına dikkat çekti.

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir